Hvorfor GallowayRasepreg
Kjøttkvalitett
Salg av livdyr og kjøtt
Matningsdal
MGF
Links
Kontakt oss
Historikk



Hvorfor Galloway?

  • Alderdom
    Galloway kveg er svært produktive og kan lett bli 20 år gamle.

  • Dekkhår
    Dobbelt hårlag og dekkhår gir lite varmetap som fører til lavere forbehov.
    Rasen har gjennomsnittlig 800 hår pr cm2

  • Tilpassningsdyktighet
    Gallowayen trives godt under varierende klimaforhold og tar seg godt fram i kupert terreng


Galloway på Matningsdal i snøver vinteren 2006

  • Høy fruktbarhet

  • Lette kalvinger
    Galloway er kjente for å ha lette kalvinger. 
    Overlevelsesprosent på kalvene er også svært høy (96%)

  • Naturlig kollet
    Rasen er naturlig kollet, og har sterke gen for kollethet også ved kryssing

  • Motstandsdyktige mot sjukdom
    Rasen ble utviklet under tøffe forhold. Dette har resultert i at de er motstandsdyktige mot sjukdom og overlever de tøffeste forhold. Det er bare Bison og Moskus som regnes for å være mer hardføre en Galloway

  • Gode morsegenskaper


  • Forutnytting
    Tester utført over en tiårsperiode ved olds agricultural college viser at Galloway  legger mest på seg pr kilo forinntak, sammenlignet med andre storferaser.
    Tester ved Molslaboratoriet i Danmark viser at Galloway er den rasen som kan nyttigjøre seg av flest forskjellige plantesorter. Dette gjør dem til effektive landskapspleiere.
    Galloway kan også utnytte/fordøye mindre verdifullt plantemateriale. Dermed vil Galloway kveget trives de fleste steder.

  • Lette å håndtere
    Gallowayene er kjende for å ha godt lynne.

  • Utmerket kjøttkvalitet
    Studier ved Guelph universitetet viser at kjøttet inneholder samme fettprosent som mange fisketyper og kylling. Kjøttet er rikt på umettede fettsyrer og er svært smakfullt

  • Slaktevekt
    registreringer i USA viser at slaktevekten er 60% av levende vekt. Dette vil vi bekrefte over tid.